donderdag 17 september 2009

onderzoekers "onderzoeken" voor de zoveelste maal de kaarten

Als tarottisten of astrologen of andere waarzeggers tegen de wetten van de kansrekening spelen verliezen ze meestal. Maar bij een echt consult heeft de interactie tussen waarzegger en cliƫnt lak aan de regels van het toeval. Er zijn wel proeven gedaan met namaak-paragnosten, en bekentenissen van ex-handlezers en -astrologen zijn er ook, maar zelden kun je meeluisteren en toekijken als een waarzegger die in zichzelf gelooft zit te praten met zijn klanten.

lees het hele verhaal op Skepsis

Dat had een Mediator hen ook kunnen vertellen. Want volgens de mediator methodiek is het onmogelijk de toekomst te voorspellen. Kaarten zijn er om inzicht te verkrijgen in deze razendsnelle veranderende wereld. Niet om de wereld te voorspellen. Wie laat zijn of haar toekomst nou van een stukje karton afhangen??????? Houdt het heft in eigen hand!!!!!!!

Binnen de astrologie is er trouwens ook een stroming die niet in voorspellen geloofd. Als onderzoekers het woord astrologie en/of tarot horen denken ze direct aan occulte zaken en glazen bollen. Een tarot mediator distantieert zich met klem van deze dingen en heeft niets gemeen met de TV astrologie of tarot. Wanneer onderzoeken die onderzoekers dat een keer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten