dinsdag 18 augustus 2009

zelfvertrouwen


10 TIPS OM JE ZELFVERTROUWEN TE VERGROTEN

Hoe je over jezelf denkt is heel bepalend voor hoe je in het leven staat, hoe je op andere overkomt en wat voor indruk je maakt. Hoe meer zelfvertrouwen en zelfrespect je hebt, hoe positiever mensen tegen je aankijken. Hoe meer je overtuigd bent van je eigenwaarde, hoe beter je je voelt, en dat straal je dan ook uit. De meeste mensen twijfelen in meer of mindere mate aan zichzelf. Daarom hebben wij voor jou 10 tips om je zelfvertrouwen te vergroten.

1.
Doe wat je leuk vind.
Als je dingen doet die je leuk vind, vergroot je het gevoel over jezelf. Je verbetert je zelfvertrouwen.

2.
Help anderen.
Niets geeft je een beter gevoel dan dat je anderen helpt zonder er wat voor terug te verwachten.

3.
Erken je kracht.
Iedereen heeft kracht en is goed in iets. Kom te weten waar je goed in bent en geef jezelf een klap op de rug. Doe dingen die deze kwaliteit naar buiten brengen, het maakt je sterker.

4.
Accepteer geen shit.
Er is geen reden dat je gemene mensen moet tolereren, ook al zeggen ze dat ze het uit liefde doen. Laat mensen duidelijk merken dat ze aardig tegen je moeten zijn, en als ze dat niet doen, laat ze dan stikken.

5.
Laat je negatieve vrienden vallen.
Ga om met mensen die positief zijn ingesteld en die je zullen steunen. Het kan soms leuk zijn met mensen om te gaan die klagen en roddelen, maar uiteindelijk wordt je een van hen. Misschien heb je gemerkt dat zulke mensen nooit gelukkig zijn.

6. Doe onderzoek.De meeste zelfhulp boeken zijn een verspilling van tijd in de zin dat de enige persoon die jou kan veranderen jijzelf bent. Ook dit artikel kan je niet veranderen zonder dat je emotioneel betrokken bent met de informatie. Lees biografieën van mensen die je respecteert, die positieve dingen doen en krijg succes.


7.
Leer complimenten te accepteren.
Het is voor sommige mensen moeilijk een compliment te accepteren en het niet af te doen als bespottelijk. Iemand heeft een mening en dat moet je respecteren, ook al ben je het niet eens met diegene. Als iemand goed over je denkt moet jij dat misschien ook doen.

8.
Neem positiviteit in je leven op.
Geef een positieve draai aan alles in je leven.

9.
Vergelijk jezelf met jezelf.
Als je kijk hoe je gisteren was en hoe je vandaag bent, en er is een verbetering, dan is dat goed. Als dat niet zo is dan moet je je inspanningen verbeteren. Vergelijk jezelf niet met andere mensen. Dat maakt je alleen maar onterecht ongelukkig.

10. Haal jezelf niet naar beneden.
Als je negatief over jezelf denkt verkleint het alleen maar je zelfvertrouwen. Als je je zelfvertrouwen wilt vergroten, vraag jezelf dan af hoe je dat kunt doen. Het antwoord zal altijd zijn, vind een positief ding over jezelf en dat zal het doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten