Een onderzoeksteam aan van de Universiteit van Manchester deed in 2009 onderzoek naar de bewegingen die mensen met hun voeten maken in verschillende situaties. Het team concludeerde dat voor vrouwen geldt, dat de stand van hun voeten het meest onthult over hun hartstochtelijke gevoelens. Beweegt de vrouw met wie jij praat, haar voeten van haar lichaam af terwijl ze lacht, dan is de kans groot dat ze jou woest aantrekkelijk vindt. Maar kruist ze haar benen terwijl ze met je praat, dan zullen jouw avances waarschijnlijk op niets uitdraaien.
Lang werd gedacht dat blozen en met de ogen knipperen de meest duidelijke tekenen van aantrekkingskracht waren. Maar de onderzoekers van het huidige onderzoek beweren dat ‘voetentaal’ de sterkste vorm van non-verbale communicatie is, omdat we ons het minst bewust zijn van de bewegingen die we met onze voeten maken.
Bij mannen werd er geen verband gevonden tussen de beweging van hun voeten en aantrekkingskracht: zij kunnen vrijelijk met hun voeten schuiven wanneer ze flirten. Wel deden de onderzoekers een andere interessante ontdekking die voor beide seksen bleek te gelden. Wanneer mannen of vrouwen liegen, schijnen zij hun voeten onnatuurlijk stil te houden. Dus blijft jouw vlam roerloos staan terwijl hij/zij zegt ‘ik hou ook van jou’? Grote kans dat er iets niet helemaal in de haak is.

bron: Quest