dinsdag 2 juni 2009

vrouwen perfectionistischer

AMSTERDAM – Vrouwen hebben vaker dan mannen het gevoel dat zij tekortschieten, thuis of op het werk. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers nadat zij 288 volwassenen bestudeerden op perfectionisme.

Dat meldt de Britse Marie Clairemaandag, naar aanleiding van de studie die werd uitgevoerd aan de Auburn University in Alabama.

Lager

Zo heeft 38 procent van de vrouwen het gevoel dat zij de standaarden die zij op werkgebied voor zichzelf stelt, niet haalt. Bij mannen ligt dit aantal met 24 procent een stuk lager.Click here to find out more!

De verdeling binnen het huishouden is al niet veel anders. Op dit vlak zegt 30 procent van de vrouwen tekort te schieten, tegen 17 procent van de mannen.

Onverwacht

Onderzoekster Jacqueline Mitchelson, verbonden aan de Auburn University, zegt verrast te zijn door de resultaten."Geen van de onderzoeken die ik heb gezien en die over perfectionisme gaan laten een verschil tussen mannen en vrouwen zien”, zegt ze. “Het kwam erg onverwacht. Ik weet niet waar het vandaan komt, daarvoor moeten we eerst meer onderzoek doen.”

Deelnemers

Alle deelnemers aan het onderzoek werken 20 uur per week of meer en hebben verplichtingen binnen het gezin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten