woensdag 17 maart 2010

vrouwen hebben blijkbaar geen bezwaar tegen een "control-man remote"

control-a-woman
De ‘control-a-woman remote’ – een afstandsbediening die de vrouw aan banden legt – zorgt in Melbourne voor ophef. Een boekhandel waagde het om het apparaat te koop aan te bieden op de Internationale Dag van de Vrouw. Het hebbeding kostte tien euro bij boekhandel Borders. Het haalde er zich de woede van Katie Robertson op de hals, toen de dame het in de rekken zag liggen op de Internationale Vrouwendag. “Ik ben gechoqueerd door het speeltje, vooral omdat het het stereotype beeld van de vrouw aanmoedigt, als zijnde een onderdanig wezen dat in toom gehouden moet worden”, zegt Robertson. “Er zitten een aantal twijfelachtige toetsen op de afstandsbediening, zoals één waarmee de man beslist of hij een biertje, seks of eten wil hebben. Hij kan ook op een knopje duwen om de vrouw te vragen haar kleren uit te doen, te koken, te poetsen, of ‘ja’ te zeggen. Er is zelfs de mogelijkheid om de cupmaat wat op te blazen.”De woordvoerster van Borders zegt dat het gadget ‘ludiek en als gimmick’ bedoeld was. Ze voegde er wel aan toe dat het hier wel degelijk over laagdrempelige humor gaat. En… dat er ook een gelijkwaardig apparaat was om de man te manipuleren, maar dat was al meteen uitverkocht. (jv)

zaterdag 6 maart 2010

De kunst van het loslaten

Er liepen eens een oude en een jonge Zen-monnik langs een weg. Op een gegeven moment kwamen ze bij een rivier, die ze moesten oversteken. Op de plek waar de weg en de rivier elkaar kruisten, stond een mooie jonge vrouw in een zijden kimono.
proberen De vrouw vroeg of de monniken haar konden helpen bij het oversteken. De zoude Zen-monnik aarzelde geen moment, nam haar in zijn armen, droeg haar naar de overkant en zette haar daar neer.
Zwijgend vervolgden de monniken hun weg.
's Avonds laat toen ze onderdak hadden gevonden in een tempel kon de jonge monnik zich niet langer bedwingen en vroeg:
"Wij Zen-monnikenmogen ons tijdens onze training niet met vrouwen bemoeien, laat staan aanraken. Waarom heb jij dat dan toch gedaan?"
De oudere monnik antwoordde: "Ik heb de vrouw opgepakt, naar de overkant gedragen, haar daar neergezet en losgelaten. Jij draagt haar kennelijk nog steeds met je mee en hebt haar nog niet losgelaten."