zondag 31 januari 2010

TAROT, SPIEGEL VAN DE ZIEL

Grote Arcana
Roos
Verzwegen poort
Tweeëntwintig bonte bladeren open jij
Elk een geheim
Doornen verwonden mijn huid
Maar jouw bloemen genezen mijn ziel

(bron: onbekend)

vrijdag 29 januari 2010

Er zijn soms wat verschillen

 

26th October 1956: Henry Behrens, the smallest man in the world dances with his pet cat in the doorway of his Worthing home. Measuring only 30 inches high, Mr Behrens has made a living by travelling the world with Burton Lester's midget troupe. (Photo by Harry Kerr/BIPs/Getty Images)


 

Robert Pershing Wadlow (February 22, 1918 – July 15, 1940) was a man who, to this day, is the tallest person in medical history for whom there is irrefutable evidence. He is often known as the "Alton Giant" because of his Alton, Illinois hometown.

Laten we er ons maar bij neer leggen dat de verschillen onderling groot kunnen zijn.

maandag 25 januari 2010

Ster folders


 
De folders voor de praktijk beginnen vorm te krijgen. De eerst twee zijn de voor en achterkant van de zelfde folder. Reacties met op- of aanmerkingen kunnen naar: de-ster@live.nl

zondag 24 januari 2010

Beestenopvoeding

Homo ferus noemde de Zweedse bioloog Carl Linnaeus ze: ‘wilde kinderen’. Oftewel, kinderen die zijn opgegroeid zonder omgang met andere mensen.
 
Praten kunnen wilde kinderen meestal niet. En als ze zijn ‘opgevoed’ door dieren, vertonen ze vaak ook dierlijk gedrag. Gelukkig zijn wilde kinderen een uitzondering. Toch zijn er de laatste 7 eeuwen meer dan 50 gevonden. 3 bekende:
  • Victor van Aveyron. Waarschijnlijk het bekendste wolfskind. In 1800 vingen jagers hem in de bossen van het Franse Aveyron. Hij zat onder de littekens, liep op handen en voeten en kon goed in bomen klimmen. Hij was een jaar of 10. Net als Genie heeft hij nooit leren spreken. Hij begreep een paar woorden toen hij stierf in 1828.
  • Kamala en Amala. In 1920 vond dominee Singh in India 2 meisjes, van ongeveer 18 maanden en 8 jaar. Ze waren door wolven ‘geadopteerd’ en samen met de welpen grootgebracht. Ze gingen naar een weeshuis. De jongste, Amala, overleed een jaar later en heeft nooit leren praten. Het oudere meisje leerde zo’n 30 woorden en gedroeg zich steeds minder wolfachtig. 9 jaar later stierf ze.
  • De vogeljongen. Werd in 2008 door welzijnswerkers gevonden in een Russische flat tussen tientallen vogels. Zijn moeder behandelde de 7-jarige jongen als huisdier. Hij begreep geen mensentaal en wapperde met zijn armen of tsjilpte als hij iets wilde. Nu leeft hij in een inrichting.
bron:

    woensdag 20 januari 2010

    Koude vrouwen geen aanstellers

    Hoe vaak hoor je niet dat vrouwen het koud hebben? En hoor je niet net zo vaak dat ze zich aanstellen? Onderzoek wijst uit dat het misschien geen aanstellerij is. Vrouwen hebben sneller last van koude handen en voeten dan mannen. Bij vrouwen vloeit er immers minder bloed naar de uiteinden van het lichaam dan bij mannen. En dat is nog maar één van de redenen waarom vrouwen het altijd koud hebben. Zowel mannen als vrouwen hebben het moeilijk met koude temperaturen. Volgens professor menselijke fysiologie Mike Tipton van de universiteit van Portmouth komt dat doordat de mens ‘ontstaan’ is in de warme streken. Later heeft hij zich moeten aanpassen aan koudere temperaturen. Van nature hebben we dus liever warme temperaturen. Toch is het opvallend dat mannen minder problemen hebben met kou dan vrouwen. Tipton onderzocht het fenomeen en kwam tot de conclusie dat vrouwen het écht kouder hebben dan mannen. Vreemd genoeg komt dat deels doordat vrouwen efficiënter omgaan met de warmte die ze produceren. Omdat het vet bij vrouwen beter verdeeld is over het lichaam dan bij mannen, zijn vrouwen beter in staat om het bloed naar de belangrijkste organen te laten stromen. Handig zou je denken, maar daardoor stroomt er bij vrouwen ook minder bloed naar de handen en voeten. En zo krijgen vrouwen het koud. Maar dat is niet de enige oorzaak; ook de hormonen spelen een rol. Tijdens de menstruatiecyclus verandert de temperatuur van vrouwen. In de fase na de eisprong kan dat al snel een verschil maken van 1 graad Celsius. Overigens heeft ook onze slaap een invloed op onze temperatuur. ’s Nachts daalt onze lichaamstemperatuur, zowel van mannen als van vrouwen. Bij vrouwen gebeurt dat sneller en nadrukkelijker.

    bron:

    zondag 17 januari 2010

    Esoterisch, Tarot hoort er niet bij!!!!

    Oorsprong van het begrip

    In zijn dialoog Alcibiades (ca. 390 v.Chr.) gebruikt Plato de uitdrukking ta esô, wat "de innerlijke dingen" betekent, en in zijn dialoog Theaetetus (ca.360 v.Chr.) schrijft hij over ta eksô in de betekenis van "de uiterlijke dingen". De eerste keer dat het begrip esôterikos opduikt is echter in Lucianus van Samosata's Βίων πρᾶσις (Veiling van levens) dat omstreeks 166 werd geschreven.

    Verschillende connotaties

    Het begrip esoterie dekt vele ladingen en duidt zowel op individuele belevingen als mystieke stromingen en scholen uit het oosten en het westen die een of andere vorm van esoterische kennis en lering claimen. Wat vaak opduikt, is het optreden van mediërende elementen zoals symbolen of visioenen die de (verborgen) esoterische kennis toegankelijk zouden maken, en een of andere vorm van initiatie om tot de esoterische kring toegelaten te worden.
    Religieuze spiritualiteit en mysticisme onderscheiden zich soms van esoterie, doordat zij zich conformeren aan bestaande geloofs- en/of denkrichtingen, en zich daardoor veelal voornamelijk bezig houden met de praktische kant van individuele bewustzijnsontwikkeling. Van occultisme is sprake indien tevens een eigen bijbehorende theorie wordt nagestreefd. In het dagelijks spraakgebruik worden deze grenzen vaak niet zo strikt aangehouden, wat wel eens tot verwarring kan leiden.
    Het woord esoterie is afkomstig van het Griekse εσωτερική en betekent 'het inwendige' of 'het verborgene'; dit in tegenstelling tot het begrip exoterie, dat 'het uitwendige' of 'het openbare' betekent. Esoterie houdt zich dus bezig met 'verborgen aspecten' van de werkelijkheid, waarmee wordt bedoeld: de niet (zintuiglijk) waarneembare aspecten, het wezen van de dingen. Zulke 'verborgen aspecten' bevinden zich volgens aanhangers buiten het terrein van de moderne natuurwetenschappen, die alleen fysiek/materialistisch geöriënteerd zijn, en vormen daarmee volgens de meeste esoterische stromingen geen tegenspraak, doch veeleer een aanvulling tot een grotere waarheid. Recente standpunten uit de kwantumfysica spreken dit echter tegen (Zie de film What the Bleep Do We Know!?), de causaliteit van de werkelijkheid hoeft niet te worden ontkend. Van de meeste godsdiensten kan gesteld worden dat zij deels esoterisch van aard zijn, maar met esoterie op zich nog geen tegenspraak hoeven te vormen. Binnen veel religies komen dan ook esoterische stromingen voor (zoals het joods mysticisme (kaballa), het Soefisme en het Gnosticisme en de Christelijke Mystiek of de contemplatie).
    Omdat alle esoterische stromingen een eigen terminologie hanteren, waarbij kernbegrippen veelal niet ontleend zijn aan het normale bewustzijn en de dagelijkse woordenschat, worden de "hogere waarheden" van oudsher in symbolentaal overgedragen. In vele culturen bestonden er (en bestaan er hier en daar nog) mysteriescholen die deze symboliek onderwezen en bestudeerden, en deze kennis strikt binnensmuurs hielden. Tegenwoordig kan men door de ontsluiting van vele documenten zonder veel moeite aan sleutels komen om deze symboliek te doorgronden, al zal men zich wel dienen te kunnen verplaatsen in het desbetreffende gedachtegoed (het gaat namelijk, zo zeggen esoterici, niet slechts om het denken over andere dingen, maar om een andere manier van denken over de dingen). Aanhangers van het materialisme wijzen elke vorm esoterie daarom per definitie af.
    De meerduidige manier van het uitdrukken en vatten van 'kennis' in symbolieken en beelden, in plaats van in een eenduidiger taal, is de oorzaak van veel miscommunicatie tussen mensen die redeneren vanuit verschillende (ex- en/of esoterische) standpunten, ook tussen degenen die open staan voor verschillende vormen van esoterie onderling. Een andere grote bron van wederzijds onbegrip is het gegeven dat de opgedane 'esoterische kennis' berust op persoonlijke ervaring en inzichten, deze zijn niet op dezelfde wijze overdraagbaar als 'exoterische kennis'. Volgens exoterici bestaan daarom esoterische inzichten enkel in de beleving en fantasie van esoterici, volgens esoterici daarentegen bestaan er aspecten van de werkelijkheid die zich onttrekken aan het dagelijkse bewustzijn.

    Esoterische (of mystieke) scholen of stromingen

    bron: Wikipedia

    zaterdag 16 januari 2010

    Start campagnes raadsverkiezingen

    Een aantal politieke partijen begint vandaag met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA doet dat in Den Bosch. Daar geeft premier Balkenende vanmiddag op het Kerkplein het startsein.
    De PvdA komt met Wouter Bos bijeen in Amsterdam-Oost. GroenLinks is in de Hogeschool Domstad in Utrecht en D66 trapt de campagne af in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Sommige andere partijen, zoals de ChristenUnie, zijn al eerder met hun campagne begonnen. De VVD-campagne begint pas Valentijnsdag.
    De gemeenteraadsverkiezingen worden op 3 maart gehouden.
    Hoewel mijn broek al afgezakt is de laatste dagen met onze politieke "medemensen"

    donderdag 14 januari 2010

    Somalische piraten herstellen visstand

    Sommige berichten zijn te ironisch om te laten lopen. OneWorld meldt vandaag dat grote commerciële vissers wegblijven bij de kustgebieden van Somalië en buurland Kenia uit angst voor piraten. Voordeel daarvan is dat de visstand herstelt. Kunnen de piraten binnenkort gewoon zelf weer visser worden… Keniaanse vissers profiteren in elk geval al.
    Jarenlang visten grote commerciële vissersschepen de kustgebieden leeg bij Somalië en buurland Kenia. De visstand leed hierdoor veel schade en lokale vissers hadden grote moeite het hoofd boven water te houden. De ironie van de recente piraterij vanuit Somalië wil dat de commerciële visvangst wegblijft en de visstand zich hierdoor de laatste jaren heeft kunnen herstellen. Met name Keniaanse vissers profiteren hiervan. (Zouden die dan niet worden lastig gevallen door piraten?) Hoewel ik vermoed dat die vissers ook niet stil blijven zitten en de buit ergens anders gaan halen???

    bron zie:

    Televisiekijken verkort je leven

    Elk uur dat een mens voor de televisie doorbrengt, verhoogt de kans op sterfte door een hartziekte met maar liefst achttien procent. Dat blijkt uit een Australisch onderzoek. Wetenschappers volgden hiervoor zes jaar lang de televisiegewoonten van 8800 volwassen Australiërs. De proefpersonen die dagelijks vier uur aan de buis gekluisterd waren, hadden 80 procent meer kans te sterven aan een hartziekte dan zij die minder dan twee uur tv keken. Hierbij doet het er niet toe of de kijker rookte, te zwaar was of ongezond at; alleen de buis was verantwoordelijk. Dat concluderen de onderzoekers. Verlengde inactiviteit zorgt ervoor dat het bloedsuiker en cholesterolgehalte stijgt en kan zo tot hartziekten leiden. “Teveel zitten is slecht voor de gezondheid,” meent onderzoeker Dunstan. “Vermijd lang zitten en onthoud vaker meer te bewegen.” Australiërs en Engelsen kijken gemiddeld drie uur per dag tv. Voor Amerikanen zou acht uur per dag geen uitzondering zijn. Nederlanders zitten daar met drie uur en vier minuten per dag ruim onder.

    bron:http://www.scientias.nl/televisiekijken-verkort-leven/2618

    woensdag 13 januari 2010

    mannen en de penopauze

    Opvliegers, wisselende stemmingen en geen zin in seks: dat zijn de bekende symptomen van vrouwen in de overgang. Maar wist je dat 1 op de 3 mannen ook overgangsverschijnselen heeft? Jawel; de peno-pauze bestaat!
    Andropauze of penopauze maakt dat het testosteronpeil daalt en het oestradiolhormoon toeneemt.
    In tegenstelling tot de menopauze is de overgang bij de man een veel geleidelijker verlopend proces. Vanaf dertig jaar zou het testosteron niveau gemiddeld met tien procent per jaar omlaag gaan. Ook de toename van het vrouwelijk hormoon oestrogeen zou verantwoordelijk zijn voor de overgangsperikelen.
    Net als vrouwen, ondervinden mannen hinder van de overgang. De gevolgen zijn: een verminderd libido, erectieproblemen of impotentie, depressieve buien, vermoeidheid, emotionele en gedragsveranderingen, mindere spiermassa en kracht, haaruitval in de oksels, prostaatproblemen of botontkalking.
    Overgewicht maakt van een man een ‘oestrogener’, onder andere door het enzym aromatase dat in vet testosteron omzet naar oestrogenen. Overgewicht wordt op alle leeftijden geassocieerd met een laag testosteron niveau.
    Een belangrijke rol in de hormoonstofwisseling wordt gespeeld door het P 450 systeem. Dit bevindt zich voor een groot gedeelte in de lever en is betrokken bij het ontgiften van hormonen, chemicaliën, medicijnen en metabolische afvalproducten.
    Zink verlaagt het niveau van het enzym aromatase waardoor een gunstigere testosteron-oestrogeen ratio ontstaat. Zink is ook nodig voor een goede functie van de hypofyse. Deze is verantwoordelijk voor de afgifte van hormonale signalen aan de testes zodat deze de testosteronproductie kan stimuleren.
    Zink is belangrijk voor testosteron, maar testosteron is ook belangrijk voor zink omdat het er voor zorgt dat voldoende zink in de weefsels wordt vastgehouden.
    Flink alcoholgebruik geeft een dramatische verhoging van oestrogenen. Alcohol gaat de werking van het P450 ontgiftingssysteem tegen en verlaagt het zinkniveau.
    Met andere woorden: een gezond gewicht, goede voeding en niet teveel zuipen zorgen ervoor dat mannen minder last ondervinden van hun dalende testosteronpeil. En zo hebben we allemaal wat..

    maandag 11 januari 2010

    verloren beschaving gevonden

    Het kappen van het regenwoud in Brazilië is een slechte zaak. Maar soms komt er iets goed van. Zoals het ontdekken van een verloren beschaving. Het gigantische Amazone regenwoud is langzaam aan het verdwijnen. Steeds meer boeren trekken naar het bos, hakken de bomen om en nemen het gebied in gebruik. Daarbij stuiten ze soms op merkwaardige zaken. Een verloren beschaving bijvoorbeeld. In het vakblad Antiquity staat deze maand een artikel over een merkwaardige ontdekking in Brazilië. Daar ontdekten boeren in 1999 muren en greppels midden in wat eens regenwoud was geweest. Archeologen legden nog een stuk bos bloot en kwamen tot de ontdekking dat er vroeger mensen moeten hebben geleefd op de plek waar de Amazone tot voor kort groeide. Deze locatie is de afgelopen tien jaar bestudeerd. Een oppervlakte van enkele vierkante kilometers is bedekt met tientallen geometrische patronen. Die bestaan uit vierkante aarden wallen van een meter hoog, omringd door greppels van drie meter diep. Er is ook een cirkelvormig patroon en er lopen eeuwenoude wegen tussendoor. Archeologen staan voor een raadsel. Om deze patronen te maken, is minstens een bevolking van 60.000 mensen nodig, zo becijferen ze. Een eerste onderzoek van de patronen toont aan dat ze tussen 200 en 1283 na Christus moeten zijn gemaakt. Er is niets bekend van een volk dat op dat moment diep in de jungle van Brazilië leefde dat in staat was zulke bouwwerken te maken. Wie hebben deze patronen gemaakt? Niemand die het weet. De theorie is dat er een complexe samenleving bestond midden in de jungle die waarschijnlijk is uitgeroeid door ziektes die de eerste kolonisten meenamen in de zestiende eeuw. Het regenwoud sloot daarna de plek weer af met snelgroeiende bomen en struiken.

    zondag 10 januari 2010

    Sea Shepherd beschuldigt Japanners van piraterij

    De activisten van Sea Shepherd gaan aangifte in Nederland doen, omdat een Japanse walvisvaarder tegen hun boot de Ady Gil is gevaren. Opmerkelijk, want Sea Shepherd ramt zelf net zo goed Japanse walvisvaarders. Advocaat Liesbeth Zegveld van Sea Shepherd heeft vrijdag bij het Openbaar Ministerie in Nederland aangifte gedaan van piraterij door de bemanning van de Shonan Maru-2. Op 5 januari botste het Japanse schip Shonan Maru-2 tegen de Ady Gil, een futuristische boot van Sea Shepherd. De aanvaring is echter dubieus aangezien de Ady Gil een topsnelheid heeft van 93 kilometer per uur en dus in staat zou moeten zijn om op tijd het schip van de Japanners, die overigens duidelijk op ramkoers waren, te ontwijken. Op beelden gefilmd vanuit de walvisjager lijkt het zelfs alsof de Ady Gil nog even gas geeft als de botsing bijna plaatsheeft. Door de botsing werd de romp van het bijna een miljoen euro kostende bootje beschadigd. Varen leek aanvankelijk nog mogelijk, maar het schip blijkt nu toch gezonken te zijn. De zes bemanningsleden konden zonder probleem worden gered. Sea Shepherd spreekt van een aanslag en beweert dat er zeeroof is gepleegd. Sea Shepherd kan op zijn beurt daar dan ook van worden beschuldigd aangezien zij precies hetzelfde doen. Zo is er een filmpje uit februari 2009 waarin duidelijk te zien is dat de Steve Irwin, een Nederlands schip, bewust botst tegen een Japanse walvisvaarder. Piraterij valt onder artikel 381 van het Wetboek van Strafrecht. Daarin staat dat het personeel van een schip dat wordt ingezet om in open zee gewelddadige acties uit te voeren zonder dat er een oorlogssituatie is, zich schuldig maakt aan zeeroof. Er is volgens haar namelijk een Nederlands belang in deze kwestie. ‘Een van de slachtoffers op de Ady Gil was de Nederlander Laurens de Groot,’ legt ze uit. 'Er is genoeg bewijs,' concludeert ze. ‘De aanvaring is vastgelegd op beeld.'

    donderdag 7 januari 2010

    introductie aangepast in de kop van het blog

    Het is al weer enkele dagen 2010 en er is weinig verschenen op het blog. Achter de schermen is er echter hard gewerkt. Gewerkt aan een nieuwe introductie. Niet alleen voor het blog. Maar ook voor folders, kranten artikelen. Voor veel mensen is tarot onlosmakelijk verbonden of met kermis en theater of met eesten en paranormale krachten.
    Nu heeft de tarot mediator methodiek met beide niets te maken en moet/wil ik keer op keer uitleggen wat het dan wel is. Want feit blijft dat de tarot mediator techniek weinig of niet bekend is onder de mensen.
    Een vriend van mij is nauw betrokken bij een re-integratie project en al pratende kwamen we er achter dat er misschien wel plaats is voor een tarot mediator om verschillende mensen te toetsen met de mediator techniek om te kijken waar in het project ze staan en waar ze naar toe zouden kunnen/willen gaan.
    Daar had ik dus een introductie voor nodig. En als die introductie er toch is kan ik deze ook op andere plekken gebruiken. Zoals bijvoorbeeld op mijn eigen blog. En dat heb ik dus bij deze gedaan. Misschien dat ik hier en daar wat punten of komma's verander of aanpas. Maar in grote lijnen is mijn introductie wel klaar.
    Ben benieuwd wat de projectcoördinatoren en leidinggevenden van het bovengenoemde project er van vinden. Ik hoop ter zijner tijd daar nog op terug te kunnen komen.

    Voor opbouwende kritiek, suggesties en opmerkingen hou ik me zoals altijd aanbevolen.