vrijdag 25 december 2009

MARY X-MAS


Voor iedereen, fijne feestdagen en veel warmte en liefde

woensdag 16 december 2009

is het nu zover?????

Bewoonbare planeet ontdekt (en nog vlak bij de Aarde ook)

Bewoonbare planeet ontdekt (en nog vlak bij de Aarde ook)
Een observatorium in Australië heeft twee planeten ontdekt die er net zo uitzien als de Aarde. En ze zijn niet eens zo ver weg.
Als er de komende dagen eventjes geen wolken zijn, moet je eens proberen het sterrenbeeld Maagd te ontdekken. In dat stelsel ligt een heldere ster met de naam 61 Virginis. Rond deze ster, slechts 28 lichtjaren van ons verwijderd, draaien drie planeten die leven zouden kunnen bevatten.
Dat beweert een team van Australische sterrendeskundigen. Zij hebben de planeten, die je niet kunt zien, ontdekt door te kijken naar de invloed van hun zwaartekracht op de ster, het zogenoemde 'wiebeleffect'.
De planeten zijn allemaal wel wat groter dan onze Aarde. De kleinste is vijf keer, de grootste vijfentwintig keer zo groot als onze planeet. Toch liggen ze allemaal zodanig dicht bij hun zon dat er leven zou kunnen ontstaan, denken de Australiërs.
Met onze huidige technologie zijn deze planeten te ver om heen te reizen. Maar 28 lichtjaren is voor een toekomstige beschaving wellicht een overbrugbare afstand. Wetenschappers zouden dan een kijkje kunnen gaan nemen.
Foto: Nasa.

dinsdag 15 december 2009

Nieuwste rage: egel in handtas


Na de chihuahua's worden kleine egeltjes het modeaccessoire van 2010. In Engeland vormen ze al de nieuwste rage voor rijke fashionista's die een egel in plaats van een kleine hond meezeulen in de handtas. Dierenorganisaties reageren verbijsterd.
De Afrikaanse pygmee-egels zijn in Engeland populair als huisdier. Ze passen in de palm van je hand en zien er schattig uit. Rijke dames, inclusief een heleboel voetbalvrouwen, houden van de diertjes omdat ze in een grote verscheidenheid van kleuren te verkrijgen zijn. Sommigen deinzen er niet voor terug bij elke handtas een passende egel te kopen.

Een egeltje kost ongeveer 250 pond. Dierenorganisaties zijn verontwaardigd dat de dieren als modeaccessoire worden verhandeld. De fokkers zijn het daarmee niet eens. 'Het perfecte geschenk voor Kerstmis', vinden ze. 

maandag 14 december 2009

Inparkeren doe je zo

Een clubje knappe koppen heeft een wiskundige formule ontwikkeld om automobilisten een handje te helpen bij het inparkeren. De formule kwam tot stand door de samenwerking van een bedrijf gespecialiseerd in motoren en een wiskundig genie. De professor van de Universiteit van Londen bedacht de formule om zelfs de auto zelfs in de meest onmogelijke bochten te kunnen wringen. Het enige probleem is dat de formule niet erg handzaam is. De gemiddelde automobilist begrijpt waarschijnlijk weinig van de formule, geeft de professor toe. "Parkeren is iets wat veel van ons dagelijks doen", zegt de man in de Daily Telegraph. "Het zorgt zo vaak voor frustratie. De formule maakt het parkeerproces op een wiskundig vlak begrijpelijk. Wie de formule begrijpt, weet precies wanneer de auto wel en niet past." De formule.

vrijdag 11 december 2009

De spiegeltjes moeten echt bekeken worden.



Een vrouw belde mij op om te informeren hoe het nou zat met de kaarten. Een vriend van haar zat op een punt in zijn leven dat hij wel een steuntje in de rug gebruiken kon. Na de uitleg kon zij zich vinden in de methodiek en maakte zij een afspraak voor die vriend. Hij kreeg een consult van haar cadeau.
Op de geplande afspraak kwam die vriend en was zeer nieuwsgierig wat hem nu wel niet zou overkomen. Hij was niet bekend met de kaarten en al helemaal niet met de mediator methodiek.

Aan het einde van het consult was hij meer als tevreden en kon, naar eigen zeggen, verder met de situatie. Zoals gebruikelijk een eerste actie opgesteld en we hebben afscheid genomen. Maar niet voordat ij zijn e-mail adres had genoteerd om de kaarten en  steekwoorden door te mailen. Nu heb ik zijn e-mail adres verkeerd genoteerd en de gestuurde mail kwam dus ook  niet aan.
Daarom belde de vriendin mij met de vraag of ik de beloofde mail nog verstuurde.  We raakten een beetje aan de praat en zij vertelde dat het consult zeer goed bevallen was en ze niet wist of het altijd zo was maar hier had ik de juiste dingen gedaan.

Ik heb ter plekke eigenlijk verkeerd gereageerd. Ik had moeten uitleggen dat dit de mediator methodiek IS. Dat de kaarten echt altijd de persoon spiegelen. Alleen deze meneer had het lef om de spiegeltjes ook echt te zien en op zich zelf van toepassing te laten zijn.
DAAROM was hij zo blij, omdat hij naar het antwoord geluisterd heeft. Dat is het enige waar een mediator weinig of geen grip op heeft. Vandaar dat ik het die mevrouw, en natuurlijk ook andere, op deze plek nog een keer wil uitleggen. Zelf heb ik weinig gezegd en toegevoegd. De meneer in kwestie was bereid naar de symbolen en spiegeltjes te kijken. Op meerdere momenten wist hij waar het over ging terwijl ik niet wist welke kant het opging. Hij heeft het gedaan, hij heeft actief gekeken. Ik was echt alleen mediator.

dinsdag 8 december 2009

Vrouwen beter gebouwd dan mannen

Vrouwen gaan later dood dan mannen. Omdat ze veiliger leven? Nee, omdat ze beter zijn gebouwd, zegt een Japanse prof.

Vrouwen worden in Nederland gemiddeld vier jaar ouder dan mannen. Er werd altijd aangenomen dat het verschil komt door andere levensstijlen. Mannen hebben vaker gevaarlijke beroepen als agent, bouwvakker of brandweerman. Bovendien roken mannen meer en rijden ze harder. Allemaal zeer aannemelijk, maar nu komt uit Japan een totaal andere verklaring.

Professor Tomohiro Kono van Tokyo University en directeur van het Nodai Research Institute heeft onderzoek gedaan naar de genetische verschillen tussen mannen en vrouwen. Hij heeft daartoe in het laboratorium muizen gekweekt die helemaal bestonden uit vrouwelijke genen. Normaal bestaan muizen (en alle zoogdieren) uit een mix van vrouwelijk en mannelijk erfelijk materiaal, genen van moeder en vader.

De muizen die helemaal bestonden uit genen van twee moeders, leefden gemiddeld 187 dagen langer dan gewone muizen. Bij een levensverwachting van muizen van zeshonderd dagen is dat bijna een derde langer.

Daarmee is aangetoond dat vrouwelijke zoogdieren langer leven dan mannetjes omdat ze van ander 'materiaal' zijn gebouwd. Bouw een vrouw uit alleen maar genen van twee moeders en ze leeft nóg langer. Volgens de Japanners is het voor mensen waarschijnlijk niet anders. Vrouwen leven dus langer omdat ze gewoon beter zijn gebouwd.

zondag 6 december 2009

Willem-Alexander winnaar Zwarte Piet Award

(Novum) - Prins Willem-Alexander heeft zaterdagavond de Zwarte Piet Award 2009 gewonnen. In de Amsterdamse Stadsopera kreeg de kroonprins de prijs toegekend omdat hij het afgelopen jaar 'de oeroude Hollandsche waerden' heeft geschonden. Hij won een enkele reis naar Madrid, zo maakte de organisatie van het ludieke evenement bekend.
Willem-Alexander won de prijs vanwege de strubbelingen rond de vakantievilla in Mozambique. Hij zou zich 'onkoninklijk' hebben gedragen. Ook Dirk Scheringa was genomineerd, maar kreeg op internet minder stemmen dan de prins.
Acteur Hans Kesting was tijdens het Amsterdamse Sinterklaasgala voor Volwassenen in de huid van de goedheiligman gekropen, Waldemar Torenstra was hoofdpiet. De avond werd gepresenteerd door Raoul Heertje, Dries van Agt hield een toespraak in de uitverkochte Stadsschouwburg.

donderdag 3 december 2009

Zwitserse appel doet rimpels verdwijnen

De zeldzame Zwitserse appelsoort, Uttwiler Spätlauber, is de nieuwste hype in de wereld van de cosmetica. De appel, die een hele winter lang kan worden bewaard zonder dat hij verrimpelt, zou volgens onderzoekers ook de menselijke huid rimpelvrij kunnen maken. Een filiaal van een Zwitserse supermarktketen begon vijf jaar geleden met het onderzoek en daaruit blijkt nu dat de stamcellen van de appel een gunstig effect hebben op de stamcellen die de menselijke huid langer jong en rimpelloos houden. De Amerikaanse first lady Michelle Obama gebruikt volgens de gespecialiseerde Amerikaanse pers een duur serum van de Zwitserse appel en in de Britse winkel Harrods liggen erg dure soortgelijke producten in de rekken die hetzelfde effect op de huid beogen. De stamcellen van de appelsoort mogen dan wel zorgen voor een hallelujastemming in vrouwenmiddens, met de appel zelf gaat het minder goed. Omdat ze zelden gegeten wordt, zijn de bomen die deze appels dragen zeer schaars geworden. Bij een laatste telling vijf jaar bleken er nog maar 20 bomen te bestaan die deze variëteit droegen, nu zijn er nog slechts twee bomen meer overgebleven.